FISEFIN STEMNING I STUDIO: Freddy dos Santos og Bjarte Tjøstheim var gjester i denne ukens program.

FISEFIN STEMNING I STUDIO: Freddy dos Santos og Bjarte Tjøstheim var gjester i denne ukens program.

Etter fem episoder og snart halvannen million visninger har Foppall etablert seg som et småtrivelig program du kan kose deg med enten på jobb, hjemme, på hytta, på toalettet – ja hvor som helst i landet.

Vi har hatt fotballspillere, eks-fotballspillere, komikere og blitt velsignet med besøk fra både NRK og TV 2. Takk til alle!

Men vi skal lage noen programmer til, og vi vil ikke bare vite hvilket innhold du vil ha i programmet, men hvem dere mener kan gjøre seg som gjest i vårt hjemmekoselige VGTV-studio utover høsten. Vi er åpne for alt!

Imens kan dere kose dere med siste episode, der A-laget Bjarte Tjøstheim (Radioresepsjonen) og Freddy dos Santos (Vålerenga) er gjester.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Jamel Rake | oktober 6, 2011  

Hva vil DU se?

aIN ACTION: Denne episoden har blitt en "Foppall"-favoritt. NRKs Pål Gordon Nilsen i HamKam-garderoben sammen med Ståle Solbakken.

IN ACTION: Denne episoden har blitt en "Foppall"-favoritt. NRKs Pål Gordon Nilsen i HamKam-garderoben sammen med Ståle Solbakken.

Etter to programmer med vårt nye fotballmagasin «Foppall» på VGTV kan vi i alle fall slå fast én ting; mange er interesserte i fotball i dette landet.

Før det tredje programmet – som er ute nå – har vi hatt nesten mer enn 550.000 visninger på de to foregående episodene, og takk til alle som har tatt turen innom!

Nå gjør vi en enkel øvelse folkens. I kommentarfeltet under vil vi at du skriver hva DU vil se i «Foppall».

Kom gjerne med innspill. Hva er bra, hva er dårlig, er dialekta mi rar – hva som helst! Kom igjen da!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Jamel Rake | mai 26, 2010  

Hollywood kunne ikke ha gjort det bedre

DON'T CRY FOR ME, JOSÉ: Mourinho lar følelsene ta overhånd, og leverer en avskjed i beste Hollywood-stil. GRAB: Youtube

DON'T CRY FOR ME, JOSÉ: Mourinho lar følelsene ta overhånd, og leverer en avskjed i beste Hollywood-stil. GRAB: Youtube

José Mourinhos “Hollywood-ending”-lignende farvel til Inter og Marco Materazzi er sportsverdens største øyeblikk så langt i 2010.

Klippet – lagt ut på Youtube tirsdag – er intet mindre enn oppsiktsvekkende. Jeg har sett min del av overemosjonelle Hollywood-filmer i mitt liv, men ingenting slår det ekte.

MUST SEE: Se klippet her

Mourinho visste det hadde vært hans siste kamp med Inter. Mens bussen med de nykronede Champions League-vinnerne sto klar til å kjøre, satte portugiseren seg inn i en ventende bil.  Etter noen meter stopper den – og ut stiger trenerprofilen.

Han går rolig mot Materazzi, før han omfavner sin tidligere elev – og bryter ut i gråt. Så det holder. Det hele minnet mer om et kjærestepar tvunget til å ta et hjerteskjærende farvel, enn et adjø fra en fotballtrener til en spiller.

Joda, han vet at kameraene er der. Og Mourinho er smart. Men tårene og ansiktsuttrykket sa det meste om en trener som har lagt igjen – ialle fall noe av – sjela si i Milano.  Og ikke minst en trener som har en utrolig evne til å få spillerne med på sitt lag. Det blir spennende å se om dét også blir tilfelle i Real Madrid-garderoben.

Å se tøffe menn gråte, gir kvinner et slags håp om at alt er mulig, og oss menn/gutter en slags aksept for at det likevel ikke er flaut å vise følelser.

Derfor har jeg samlet en liten liste med andre idrettsmenn hvis følelser ikke har latt seg kontrollere. Send inn flere bidrag i kommentarfeltet!

1. Ole Gunnar Solskjær lot svært sjelden følelsene renne over. I studio sammen med gamletrenerne Åge Hareide og Nils Johan semb – etter testimonialen – ble det til slutt for mye.

2. Pep Guardiola viser seg som en ekte mann etter å ha vunnet klubb-VM

3. Roger Federer taper finalen i Australian Open, men vinner alles hjerter når tårene tar ham i intervjuet etterpå.

4. NFL-legenden Brett Favre lovet å ikke bli emosjonell i sin avskjedstale. En lovnad som varte i ca. 20 sekunder.

5. Andre Agassi lovet ingenting, men leverte likevel et av tidenes beste idrettsfarvel.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Jamel Rake | mai 22, 2010  

Velkommen til Sør-Afrika, Diego

I anglofile Norge er det få som hadde kjent igjen Diego Milito på gata. Etter Champions League-finalen og sommerens VM er det forhåpentligvis noen flere.

…men får han starte en eneste kamp der? Kollega Aslan tviler – Les mer

For Inter-spissen fra Buenos Aires har vært fantastisk hele sesongen, og jeg var selv så heldig å sitte ringside på Stadio Olimpico da han avgjorde cupfinalen mot Roma for noen uker siden.

Akkurat på samme måte som han avgjorde kveldens Champions League-fest. Iskaldt og resolutt.

Den første scoringen var strålende, den andre likeså. Skuddfinten går aldri av moten – og måten han rundlurte Hans -Jörg Butt på første gangen, var litt som å se Ole Gunnar Solskjær i avslutningsøyeblikket i sine velmarksdager. Finten før mål nummer to, sendte Daniel van Buyten halvveis tilbake til München.

Men Diego Milito har nok noen flere strenger å spille på enn vår egen Solskjær. Og i sommerens VM kan han muligens ta steget opp blant de aller beste spissene i verden. Selv om han umulig kan være langt unna etter å ha sendt CL-trofeet til Milano.

Kveldens finale var – etter min mening – en gave til oddsspillerne. Jeg sa tusen hjertelig takk til 2,37 på Inter-seier, fordi dette laget har en av verdens beste målvakter, et fantastisk forsvar , en strålende Esteban Cambiasso foran dem – og fremover er det heller ikke så aller verst.

Når du i tillegg har den spesielle på benken, går Inter Bayern en høy gang – etter min mening.

Bedre enn Barca, Real Madrid, Chelsea, Manchester United? Vet ikke,  men Inter er uansett Champions of Europe.

Og vi ønsker Jose Mourinho god tur til Madrid foran neste sesong. Diego Milito likeså?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Jamel Rake | april 29, 2010  

VM i idioti

IKKE FIN NOK: Ashley Cole vurderte andre alternativ som bedre enn kona Cheryl. God jul.

IKKE FIN NOK: Ashley Cole vurderte andre alternativ som bedre enn kona Cheryl. God jul.

I begynnelsen av april kom nyheten om at Ashley Cole rekker fotball-VM i Sør-Afrika. VM i idioti har Cole imidlertid vunnet for lenge siden, og jeg håper han får med seg torsdagens kåring av verdens best kledde kvinne, eks-kona Cheryl. For the record; hun er også verdens vakreste per 29/4.

Så hva er det egentlig med kjente mennesker og utroskap?

Tiger Woods, John Terry og nevnte Cole har i 2010 alle blitt tatt med buksene ganske langt nede – for å nevne noen. Alle med koner som flere enn meg kunne tenkt seg å dele en flaske hvitvin med. I tillegg må vi slenge med  Jonas Bergström, som tydeligvis mente at prinsesse Madeleine ikke hadde nok å tilby ham.

Det er noen få utvalgte – tenk på alle dem som ikke når spaltene en gang. I norsk presse har vi for vane å ikke omtale slikt. Det tror jeg noen og én skal være glad for. Dette skjer – selvsagt – også i norsk kultur – og idrettsliv.  Men som VGs ansvarlige redaktør skriver; grensene for privatlivets fred går ved beltestedet.

Så hvorfor har noen kjente mennesker en lei tendens til å havne i feil seng?  Jeg forstår at tilgangen på godene må ha noe med saken og gjøre. For når du kan få det du vil, stort sett når du vil – da vil noen og enhver falle for fristelsen.

Ifølge VG-spaltist Kristin Spitznogle antar man at av 70 prosent av langvarige forhold rammes av utroskap før eller senere.  Noen av de vanligste årsakene er:
- Har-jeg-fortsatt-draget-affæren
- Midtlivskrise-affæren
- En-skulder-å-gråte-på-affæren

Jeg tviler på at idrettskjendiser i sin beste alder rammes av noen av disse. Mitt råd er: Dropp langvarige forhold, og sats på alternative løsninger.

Hva mener du?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Jamel Rake | april 28, 2010  

Anfield, Bernabeu….eller kanskje Old Trafford, José?

 

YOU'RE THE (SPECIAL) ONE THAT I WANT: Det finnes bare én Jose.

YOU'RE THE (SPECIAL) ONE THAT I WANT: Det finnes bare én Jose.

Etter å ha tatt Inter til Champions League-finale, er spørsmålet hva som er neste stopp for José Mourinho.

 

Jeg registrerer at folk med en del flere landskamper enn meg varsler at fotballen er død etter at verdens beste fotballag er ute av verdens beste klubbturnering.  Men etter min mening gjorde Inter nøyaktig det de skulle på Camp Nou.

Ville du ha begynt å spille fotball med én mann mindre (etter en HÅPLØS utvisning) - med 3-1 fra det første møtet? Jeg bare spør.

Og nå spør jeg hvilken klubb fantastiske José Mourinho skal legge sin karisma over.

Kan det være Liverpool  som aldri kommer til å vinne Premier League med Rafael Benitez? Eller blir det Real Madrid når Manuel Pellegrini med stor sannsynlighet får fyken om ikke altfor lenge.

Blir han værende i Milano, eeeeeeller…venter The Special One til den dagen Sir Alex’ dårlige hjerte begynner på sisterunden?

Mye spørsmål her nå, gi meg fasitsvaret!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Jamel Rake | mars 15, 2010  

Blåmandag

DÅRLIG LEDERSKAP HAR ET NAVN: Dette laget har klare samhandlingsproblem.

DÅRLIG LEDERSKAP HAR ET NAVN: Dette laget har klare samhandlingsproblem.

Det er ikke bare helgens innsats i Oslos natteliv som setter sitt preg på en tung mandag. Jeg – og fryktelig mange – har fått en tøff start på managerkarrieren.

For oss som har spilt managerspill på PC siden barndommen, var det fryktelig store forventninger knyttet til eliteserieåpningen. VG netts nye managerspill har samlet over 7500 lag, og alle vet at det er viktig for selvtilliten med en god start. Dermed gikk jeg all in på spillere med hjemmekamp i første serierunde – med unntak av Vegar Eggen Hedenstad hadde samtlige spillere på drømmelaget SundayBloodySunday hjemmesupporterne i ryggen.

Det gikk ikke helt etter planen.

Huseklepp og Brann sviktet – som jeg fryktet. Og krisen i laget mitt er nå komplett etter Moldes kollaps på eget gress søndag kveld. Jeg hører allerede at det rasles med sablene.

Min 5997.plass er bare trist. Og kollega Espen Solbakken erstatter nok ikke storebror Ståle i FCK med det første, etter krisestart og foreløpig  7538.plass.

Da gjør VG Nett-sportens Aslan Farshchian det adskillig bedre. Selv med Erik Huseklepp på laget, imponerer han med 74.plass totalt.  Kudos selvsagt til «Seigmannen’s Eleven», «The Lightnings» og «Cash FK» som innehar de tre øverste plassene av 7574 lag.

Sjekk hele oversikten her!

Jeg for min del melder meg på forbundets B-trenerkurs med det første.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Jamel Rake | februar 26, 2010  

LSK-mafiaen tilbake

KOPIEN OG ORIGINALEN: Edwin (t.v. - for ordens skyld) og Ivar Hoff er slående like.

KOPIEN OG ORIGINALEN: Edwin (t.v. - for ordens skyld) og Ivar Hoff er slående like.

Etter å ha overvært oppkjøringskampen mellom Lillestrøm og Strømsgodset fredag sitter jeg igjen med ett spørsmål: Hvem kledde på Edwin i dag?

Den hvite dressen han klarte å ikle seg gledet nok Ivar Hoff og hans «mafia» mer enn motepolitiet på Romerike. På 70-tallet provoserte Hoff&co ved å stille opp på en photoshoot i hvite dresser og maskingevær.

Fredag tok Edwin Eziyodawe opp arven – uten våpen, vel og merke. Like før kampstart kom han slentrende over krøllgresset i en likhvit (jeg tør påstå nesten legendarisk) dress. En kollega i TV 2 Sporten antydet at angriperen ikke hadde gjort seg bort i andre yrker enn fotballen med en slik outfit på Romerike.

Han fikk uansett se et Lillestrøm-lag som hadde små problemer med Strømsgodset. Drammenslaget hadde fryktelig lite å by på, og så slitne ut – tidlig. LSK leverte på sin side en god førsteomgang, og har nå flere av landets mest spennende spillere på gang. Spissen Anthony Ujah og Tarik Elyounoussi – samt etablerte Nosa kan alle sette sitt preg på årets eliteserie.

La oss håpe de kler seg bedre enn lagkameraten.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Jamel Rake | februar 11, 2010  

Business or pleasure?

FERDIG I VIKING: Thomas Myhre

FERDIG I VIKING: Thomas Myhre

Åge Hareide er en relativt liberal mann. Når Thomas Myhre nå er ferdig i Viking etter et sosialt lag på Marbella, er det ingen tvil om at noe alvorlig har skjedd.

Les bakgrunnen: Ferdig etter bytur på Marbella

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fått spørsmålet det siste døgnet. «Hva er det egentlig som har skjedd med Thomas Myhre»?  Det lurer jeg også på. Thomas Myhre – for øvrig en av de hyggeligste fotballmenneskene jeg vet om - ville i går ikke uttale seg til oss på VG Nett med annet enn at det er «to sider av en sak. » Senere antydet han i en pressemelding at Viking hadde en skjult agenda.

Myhre mener det var beleilig for klubben å kvitte seg med ham nå. Det har han naturlig nok rett i, uavhengig av hva som har skjedd på Marbella. Han er en dyr mann for klubben, har gjort flere avgjørende tabber de siste sesongene – og sliter med skader.

Men du kan ikke avslutte samarbeidet med en fotballspiller fordi han begynner å dra på åra og kan gjøre feil på banen. Når Viking kontakter advokat, er det vel ikke umulig at det skjer for å undersøke hvilke muligheter de har til å kvitte seg med et medlem av stallen – på lovlig vis.

For øvrig skriver min gode VG-kollega  «Svea» i dagens blekke at klubben har jobbet med eventuelle utfall av saken i to uker. Altså lenge før nyheten sprakk i Stavanger Aftenblad i går.

Viking kontaktet ikke advokat da Mame Niang skallet ned Jone Samuelsen i fjor. Og Niang fikk fortsette. Da virker det på meg som om Viking ser på Myhre-saken som langt mer alvorlig enn en nedskalling.

Det er ikke unormalt at spillere tar seg en real fest på treningsleir, spesielt dagen før hjemreise. Det har også skjedd at det har endt i barbråk – uten at spillere har forsvunnet fra klubben av den grunn.

Hadde Thomas Myhre vært best tjent med å uttale seg om hva som skjedde på Marbella? Eller bør det forbli en privatsak, fordi det skjedde på en «tillatt» bytur?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Jamel Rake | februar 5, 2010  

Ville du tatt kapteinsbindet fra denne mannen?

FORTSATT SKIKKET SOM KAPTEIN?: Det skal Fabio Capello avgjøre fredag.

DETTE BINDET MISTER DU: I alle fall på landslaget.

Fabio Capello er kjent som en kompromissløs mann. I John Terry-saken kunne han ha vist en mykere side, men vek ikke en tomme fra sitt knallharde image. Nå starter jobben med å finne en kaptein som ikke har vært i trøbbel utenfor fotballbanen.

Lykke til.

I “Captain Fantastic” hadde han nettopp det; en fantastisk kaptein som gikk foran på alle måter – på banen.  Spørsmålet var hvor mye bråk i privatlivet skal ha å si for det som skjer på fotballbanen.

Altså, John Terry var utro – og i tillegg med eks-kjæresten til (veldig) tidligere kompis Wayne Bridge. På toppen av det hele ble den fotballspillerhungrige frøken Perroncel gravid. Gjør det John Terry til en dårligere fotballspiller? Nei. Gjør det ham til en dårligere kaptein og forbilde? Mange mener det.

Fabio Capello inkludert. Mannen til og med Wayne Rooney frykter, er en knallhard manager – men i dette spørsmålet kunne det virke som John Terry hadde en mulighet til å avgjøre sin kapteinsskjebne selv. I alle fall om han svarte riktig på sjefens kontrollspørsmål.

Tidligere i dag kom det også støtte fra blant annet Marcello Lippi – som ikke mener privatlivet skal blandes med fotballivet. Spør du vår egen landslagssjef, Egil Drillo Olsen, tipper jeg han hadde ment det samme.

Nå har altså Terry blitt fratatt kapteinsbindet. Hva skjer nå med statusen i troppen? Og orker Wayne Bridge å fortsette på landslaget?

Hva mener du om hvem som bør bli Englands nye kaptein?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00