av Jamel Rake | februar 11, 2010  

Business or pleasure?

FERDIG I VIKING: Thomas Myhre

FERDIG I VIKING: Thomas Myhre

Åge Hareide er en relativt liberal mann. Når Thomas Myhre nå er ferdig i Viking etter et sosialt lag på Marbella, er det ingen tvil om at noe alvorlig har skjedd.

Les bakgrunnen: Ferdig etter bytur på Marbella

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fått spørsmålet det siste døgnet. «Hva er det egentlig som har skjedd med Thomas Myhre»?  Det lurer jeg også på. Thomas Myhre – for øvrig en av de hyggeligste fotballmenneskene jeg vet om - ville i går ikke uttale seg til oss på VG Nett med annet enn at det er «to sider av en sak. » Senere antydet han i en pressemelding at Viking hadde en skjult agenda.

Myhre mener det var beleilig for klubben å kvitte seg med ham nå. Det har han naturlig nok rett i, uavhengig av hva som har skjedd på Marbella. Han er en dyr mann for klubben, har gjort flere avgjørende tabber de siste sesongene – og sliter med skader.

Men du kan ikke avslutte samarbeidet med en fotballspiller fordi han begynner å dra på åra og kan gjøre feil på banen. Når Viking kontakter advokat, er det vel ikke umulig at det skjer for å undersøke hvilke muligheter de har til å kvitte seg med et medlem av stallen – på lovlig vis.

For øvrig skriver min gode VG-kollega  «Svea» i dagens blekke at klubben har jobbet med eventuelle utfall av saken i to uker. Altså lenge før nyheten sprakk i Stavanger Aftenblad i går.

Viking kontaktet ikke advokat da Mame Niang skallet ned Jone Samuelsen i fjor. Og Niang fikk fortsette. Da virker det på meg som om Viking ser på Myhre-saken som langt mer alvorlig enn en nedskalling.

Det er ikke unormalt at spillere tar seg en real fest på treningsleir, spesielt dagen før hjemreise. Det har også skjedd at det har endt i barbråk – uten at spillere har forsvunnet fra klubben av den grunn.

Hadde Thomas Myhre vært best tjent med å uttale seg om hva som skjedde på Marbella? Eller bør det forbli en privatsak, fordi det skjedde på en «tillatt» bytur?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Thomas Myhre har vært en økonomisk byrde for viking helt fra han kom til klubben, han har ikke spilt på langt nær bra nokk til og forsvare de lønningene han har fått, og når ingen vill kjøpe myhre så ville det lønne seg for viking og avslutte kontrakten, dvs finne en gyldig grunn til og avslutte den.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til tross for en trist avskjed i Viking, bør det ikke såes noen tvil om hvor god Thomas Myhre faktisk er. For meg virker det som Viking over en periode nå har bestemt seg for å finne en ny førstekeeper.

Det er klart dette har påvirket profersjonaliteten til Myhre, men det er som du sier lite sannsynlig at kun byturen i Marbella som er hovedgrunnen. Jeg tror mye står på Viking selv, både i forhold til lønnskostnader og en ny jakt på ny keeper.

Jeg vil i motsetning til flere eksperter bli forundret om ikke Myhre klarer å finne seg en ny klubb om han ønsker det. Han er en flott fotballambasadør (til tross for Marbella sakene), og er fremdeles helt i toppen blant norske keepere. Om enn ser bort i fra tabbene (som vell generelt er et norsk problem?) vil jeg påstå at Myhre er bedre enn både Knudsen og Jarstein. Spesielt om han når sitt toppnivå! Og han mener jo selv han er i form..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det første Åge Hareide gjorde i RBK var i sin tid å ‘hive’ ut Bent Skammelsrud. Uten sammenligning forøvrig, men det var for å markere et eller annet. Jeg sier ikke mere…..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ryktebørsen må da ha nådd VG etter hvert, men dere har jo ingen tradisjon for å gå ut det slikt om ikke Myhre selv ønsker det.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Eg veit frå tilsette i VG (og Dagbladet) at avisene veit kva som skjedde, men ein vil ikkje gå ut med det av omsyn til partane. Lenge leve medianorge.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Thomas Myhre ble vel for dyr, og det er jo helt tullete med de lønningene for en middels god keeper. Men han er nok ikke mer tabbete enn Opdal og Jarstein, og øvrige norske keepere. Viking er forøvrig en klubb som jeg ikke har tro på, her kan alt skje, også når det gjelder personalsaker. Håper Myhre finner seg en annen klubb….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Thomas Myhre er No. 1! Han har vært en kjemperessurs for Viking i mange år og uansett hva som er grunnen til at han ikke er med i Viking lenger vil han for alltid forbli en av de støtste i Viking for meg! Punktum!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ærlig talt…hvis du har et noenlunde oppegående nett-nettverk i fotball-Norge, vet du hva som har skjedd. Og da er det kanskje like greit å ikke blogge om det? Og det er i hvert fall utidig av VG å plassere dette blogginnlegget på forsiden (men av VG kan man kanskje ikke forvente annet).

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du insnuerer at det Myrhe har gjort er værre enn en nedskalling. Skamme deg skulle du. Her har Viking sett sitt snitt til å kvitte seg med dyre Myrhe, pga et eller annet, som helt sikkert ikke er værre en en nedskalling

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det bør vel være enkelt regnestykke, hvilken enkelt spiller er årsaken til at Hareide ble en fiasko som landslagstrener. Det som skjedde i Marbella må ha vært en drømme pakke for Hareide. Sitat Hareide ” Jeg var ikke i tvil”.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bare en ting å si om den saken, viging rykker ned med Hareide. da kan jeg tenke meg Myhre ler, jeg også. Hilsen en som ikke har tro på Hareide.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Myhre har fallt i unåde hos Hareide tidligere. Det fikk konsekvenser. Hareide er en dårlig likt mann, håper av den grunn at Viking vil slite. Han har selv skampletter som ikke tåler dagens lys.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Det første Hareide gjorde var å kvitte seg med Skammelsrud i RBK”. Det sitatet der er vel litt feil eller? I og med at Skammelsrud og Eggen tok farvel ved samme kamp, en Champions League kamp om jeg ikke tar feil. Altså før Hareide kom inn i bildet..

Uansett, enten har det ikke skjedd noe spesielt alvorlig på byturen og Myhre ble oppsagt på grunn av ferdighetene, eller har han gjort nå mer alvorlig på den byturen enn det som ble sagt. Er vel i grunn ikke mer å diskutere, da ikke noen av oss har noe spesielt grunnlag å gå på annet en indisier.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Han ble nok oppsagt av MANGEL på ferdigheter også, for det skal godt gjøres å overgå ham på dette punktet. Maken til tabbe-kvote har jeg aldri sett, med slik betaling, og at han har fått fortsette til tross for dette – inntil nå. Helt utrolig! Det var virkelig på laaang overtid at han ble kuttet ut, og han viser ikke engang et fnugg av selvinnsikt når han sier at han egentlig ønsker å fortsette.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Et par spørsmål til skribenten:
1) Jamel, hvis dette er en blogg hvorfor deltar du ikke i debatten?
2) Når du ikke vet noe om saken, hvorfor skriver du da denne “bloggen”?
3) Er ikke det å ha strippet treneren for all ære (på landslaget) mer alvorlig enn et ufarlig sammenstøt (Niang) på trening (hvis treneren er passe drittsekk les: Hareide)
4) Har du noen tips om gode fotballblogger (der ikke skribentene får betalt per klikk)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Svar til “Chillo” “Det første Hareide gjorde var å kvitte seg med Skammelsrud i RBK”. Det sitatet der er vel litt feil eller? I og med at Skammelsrud og Eggen tok farvel ved samme kamp, en Champions League kamp om jeg ikke tar feil. Altså før Hareide kom inn i bildet..”

Det er riktig at Nils Arne Eggen og Bent Skammelsrud tok avskjed i samme CL- kamp, MEN det var Åge Hareide sin avgjørelse. Hareide ville ikke fornye kontrakten til Skammelsrud fordi han heller ville satse helt på Ørjan Berg. Historien viste at det var mega-tabbe! Ørjan var stort sett skadet etter at Bent måtte legge opp, og savnet etter Bent’s rutine og kloke fotballhode vistre seg å bli svært stort. At Åge Hareide noen måneder senere fremsto som en sviker ved å fare med løgn angående landslagsjobben, vil heller ikke bli glemt i trøndelag. Hareide ga oss et gull, men ødela mange sesonger etter han stakk.

Jeg tror det samme vil skje i Viking, nå som han driver personalpolitikk med skjult agenda og løgn.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00