av Jamel Rake | februar 5, 2010  

Ville du tatt kapteinsbindet fra denne mannen?

FORTSATT SKIKKET SOM KAPTEIN?: Det skal Fabio Capello avgjøre fredag.

DETTE BINDET MISTER DU: I alle fall på landslaget.

Fabio Capello er kjent som en kompromissløs mann. I John Terry-saken kunne han ha vist en mykere side, men vek ikke en tomme fra sitt knallharde image. Nå starter jobben med å finne en kaptein som ikke har vært i trøbbel utenfor fotballbanen.

Lykke til.

I “Captain Fantastic” hadde han nettopp det; en fantastisk kaptein som gikk foran på alle måter – på banen.  Spørsmålet var hvor mye bråk i privatlivet skal ha å si for det som skjer på fotballbanen.

Altså, John Terry var utro – og i tillegg med eks-kjæresten til (veldig) tidligere kompis Wayne Bridge. På toppen av det hele ble den fotballspillerhungrige frøken Perroncel gravid. Gjør det John Terry til en dårligere fotballspiller? Nei. Gjør det ham til en dårligere kaptein og forbilde? Mange mener det.

Fabio Capello inkludert. Mannen til og med Wayne Rooney frykter, er en knallhard manager – men i dette spørsmålet kunne det virke som John Terry hadde en mulighet til å avgjøre sin kapteinsskjebne selv. I alle fall om han svarte riktig på sjefens kontrollspørsmål.

Tidligere i dag kom det også støtte fra blant annet Marcello Lippi – som ikke mener privatlivet skal blandes med fotballivet. Spør du vår egen landslagssjef, Egil Drillo Olsen, tipper jeg han hadde ment det samme.

Nå har altså Terry blitt fratatt kapteinsbindet. Hva skjer nå med statusen i troppen? Og orker Wayne Bridge å fortsette på landslaget?

Hva mener du om hvem som bør bli Englands nye kaptein?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

hva fotballspillere driver på i fritiden bryr meg der sola aldri skinner, så svaret er et rungende nei. on a dsidenote: med en gang det oppstår en “skandale”,om det er tiger woods eller john terry, så skrives det side opp og side ned. det hadde vært mye bedre å skrive side opp og siden ned om SPORT, i stedet for alt sladder som graves frem! så det jeg prøver å si unge mann (jamal) er at du burde snu fokus og blogge om sport, du er sprtsjournalist i vg.nett sport, og ikke journalist i se&hør.takk for oppmerksomheten.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Alle som spiller / spilt, eller har vært inni gamet vet hvor mye lagfølelsen betyr i fotball.

Fotball er en lagsport hvor lagkameratene jobber for hverandre gjennom gode og dårlige stunder. Et godt lag er spillere som er oppofrende for hverandre og har harmoni i garderoben.

Men når selve kapteinen som skal styrer denne skuten gjør et så stor svik som Terry har gjort i dette tilfelle, fortjener han rett og slett ikke å bære kapteinsbindet.
Kapteinen er den folk ser opp til og laget skal stå bak. Og enhver med respekt for seg selv, kan ikke støtte Terry i det han har gjort.
Han setter seg seg selv foran lagkameratene og utnytter sin posisjon. Ikke verdig en lagkaptein etter min mening.

Selv om folk kan påstå at dette skjedde utenfor banen, har det fortsatt mye å si på spillerne. De er mennesker også, og tar meg seg følelser utpå banen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva er alternativene? Wayne Rooney som har ligget med en prostituert bestemor da han var utro mot sin fremtidlige kone?

Rio Ferdinan som er benkesliter om dagen? og ble utestengt av FA for brudd på doping reglementet ?

Steven Gerrard som slo til en kar på byen, og er i dårlig form.

Frank Lampard som er bestevenn med John Terry ?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Steven Gerrard bør vurderes som den heteste kandidaten hvis Terry blir fratatt/velger å gi fra seg kapteinsbindet syns jeg. Gerrard vil blø for drakta og for England. Han er den beste på England når han er i form!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg vil gjerne se Gerrard som kaptein, spørsmålet er om det blir godt mottatt fra noen andre enn L’pool-fans i England. Jeg tror de fleste vil grine over at det ikke skal fremmes vold ved å utnevne han, på samme måte som det ikke skal fremmes svik eller horekjøp.

Når det skal være en skinnhellig type som skal være kaptein er utvalget heller dårlig. I alle fall når det skal være en ledertype som Terry.

Som Jamal skriver: Lykke til.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

De andre kandiatene har jo ikke vært utenfor skandaler di heller!
Frank Lampard må jo da vurderes, selv om jeg tviler sterkt på at han vil ta imot kapteinsbindet..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dere som sier Gerrard bruker vold,vet dere utslaget på rettsaken og hvem som egentlig slo? Hva skjer på banen når dere ser kamper,hva har mere innvirkning på spille av det dem gjør på privaten? Terry har mye rusk i forgasseren san ellers men Gerrard hvor mange ganger har dere hørt negativt om han?? Kan tenkes det er mange spillere som har hatt seg hore også og andre ting som vi ikke vet om.
Tror det som påvirker privatlivet personlig har mere innvirkning på spille enn om du kjøper ei hore eller slår en mann vis dem gjør det noen. Kansje dem får begynne med sjekk av rulleblad for å bli kaptein..hehe daaaaa
Er en del store spillere som vil slite med og bli kaptein da som kansje betyr meget mye for laget og kansje vise den lille forsjellen pga den ene viktige spileren som skal stenges ute eller ikke være kaptein for å slå en person eller få seg ei hore,kansje dem bør gjøre san i jobb sammenheng også at dem ikke får bli direktør eller skuespiller f.eks..
Folkevalgte(politikere) er noe annet, men når det gjelder for andre spillere så drit dem nok i om han driver hor eller slår noen på byn som er normalt i England,tvila på det påvirker privatlivet som utroskap som lager familiebråk og andre ting som lager turbolens privatliv osv.
tror Gerrard eller Rooney kan funke,men Gerrard er vel den som kan det best vil e si–

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Husk at dette skjedde når Bridge var forlovet med dama ( hvis jeg husker riktig tokk forholde dems slutt I desember.) For Meg er ikke Dette ett spørsmål om utroskap, det er Mellom Terry og kona, men det er ett svik mot lag kameraten og når kapteinen viser en sånn holdning, Hvordan kan Han da stå I garderoben og snakke om samhold osv.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg skal være 100 % ærlig og si at dette var en tabbe! Den eneste grunn jeg ser for at Terry mistet båndet, var det at han mulig må spille side om side, med en mann som åpenbart ikke holder høyt nok nivå til å ta Venstrebekks plassen. Jeg skjønner at folk sier at det vil ødelegge lagmoral, men alle de andre kandidater til å bære båndet har alle sine grunner til å ikke bære det også.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Capello viser karakter og styrke. Han går fram som et godt eksempel og som et fantastisk forbilde for andre innen idrett. En kan ikke alltid skille mellom jobb og privatliv. Slik er det overalt.

Som sikkert alle har forstått så har John Terry gjort noe utilgivelig spør du meg. Han har krenket sin tidligere bestekompis, hvilket singal sender dette til de unge som ser opp til Terry. Dette er helt skandaløst og saket er handlet på en riktig måte, altså Capello og kapteinsbindet.

Er veldig enig i det live sier, og finne en ny landlagskaptein for England burde ikke være ett problem i det hele tatt. Balløya hvor fotball er høyt elsket og alle som spiller uttrykker enorme følelser for det de driver på med.

Gi kapteinsbindet til Rio/Gerrard. Holder Rooney formen vinner England VM.

Terry, bye bye. Capello du virker sterkere og sterkere. Det lukter suksess og gull langveis!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Selvsagt skal han IKKE være kaptein lengre! Helt enig med Live over her.
Dette er jo ikke akkurat det eneste Terry har holdt på med på fritida heller.
Jeg er Utd-fan og jeg ser faktisk heller Gerrard som kaptein, enn Terry.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

For det første, nei, Terry kommer til å være en stund i dårlig fokus, og det kan igjen gå ut over laget når han har mye annet å tenke på. Jeg tenker mere på hvem som burde overta kapteinsbindet.

For de som har sett dokumentaren om Steven Gerrard som har gått på diverse kanaler her i Norge for noen år siden snakket alle om hvordan ledertype Gerrard er, han er motiverende og er som kan snu en kamp alene. Rio Ferdinand og Frank Lampard er også gode alternativer, men i VM tror jeg at man trenger en alle veit kan og vil gå hele veien til finalen, og som kan motivere de andre på laget.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er riktig av Capello etter min mening. Det kommer nå til og danne seg “klikker”, for Terry og mot Terry. Det England trenger er en samlende kaptein.

Syntes en del folk tar litt lett på det her. Tenker ikke på utroskap, men det faktum at han gikk bak ryggen på en av sine beste lagkamerater og nabo for og ligge med moren til barna hans.
Sånt gjør man bare ikke.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvis sjefen din i VG hadde vært utro mot sin kone mot dama til en av gutta i avdelingen din, hadde det fortsatt vært like greit for ham å være sjef?
Mener fast bestemt at Terry ikke kan være kaptein lenger. Man kan rett og slett ikke stole på ham lenger.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Rio Ferdinand er et kanonvalg! Han kommer uten tvil til å være en strålende kaptein og lede England til vm-gull!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det Terry gjør utenfor fotballbanen er for meg knekkende likegyldig! Han er en kanongod kaptein, verdens beste midtstopper og burde definitivt hatt kapteinsbindet rundt armen i Sør afrika.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ser ikke for meg noen andre som Captain en Terry. Og han mister ikke plassen så han vil nok styre utpå banen, skjønner heller ikke hva Bridge har med Landslaget å gjøre heller Ashley Cole er vel ganske mye bedre

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg håper Terry slutter på landslaget slik at Capello får seg ett problem. Jeg synes også det er helt feil av Capello, som landslagtrener å ta tak i dette. Klubben Chelsea burde heller straffet han.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Capello er en smart manager, som har vært i gamet i mange år. Hans avgjørelser er svært gjennomtenkte, og baserer seg kun på hva som til enhver tid sportslig sett er det riktige å gjøre. Kapteinsrollen er noe “hypet” opp i media, og blant supporterne, mens det for spillerene selvfølgelig er viktig, men ikke i like stor grad. Ved at Capello fratar kapteinsbindet fra Terry oppnår han flere ting.

1) Saken blir lagt død. Det vil si for landslagets del. Dersom Capello ikke hadde fratatt Terry kapteinsbindet, og flere negative opplysninger kom frem, ville saken ha fortsatt. Nå har Capello gjort sitt i saken.

2) Capello markerer hvem som er sjefen, uten at han gjør noe som får sportslig innvirkning. Terry skal fortsatt spille, og han vil være en like stor lederskikkelse som før. Bare ikke utad.

3) Sannsynligvis øker sjansene ved dette for at W.Bridge fortsetter på landslaget. Det viser ihvertfall at Capello og landslaget er imot slik oppførsel, og tør å vise det.

Jeg antar at møtet mellom Capello og Terry ikke var et typisk elev-rektor møte. Jeg tror Capello forklarte situasjonen for Terry, at dette var det beste valget for å legge saken død. Samt ga han sin støtte. Terry skal spille i VM. Det er det viktigste for han. Og Capello. Og England.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Terry er en soleklar kandidat og er Englands viktigste spiller. hva han gjør på fritiden er en helt annen sak. ingen mennesker er perfekte eller feilfrie, selv om det han gjorde var galt, er vel ikke han den eneste……. lenge leve John

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det var selvsagt en stor tabbe å frata Terry kapteinsbindet.

Rio Ferdinand:
Dopingdømt
Underpresterende for tiden
Skadet og suspendert for klubb

Som sagt, England er HELT KLINISK avhengig av John Terry, og at folk sier ord som ”bye-bye” Terry og håper at han går i dørken er veldig barnslig. Ekstremt barnslig og uvitende.

Terry, trekk deg fra landslaget om hetsen fortsetter. Da ryker England hodestups ut av VM og folk kan sitte og måpe.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Må si meg enig i at Terry har dummet seg ut, men å ta fra ham kapteinsbindet er feil etter min mening. Her mener jeg klart at et møte hvor f.eks. Bridge og eksen, Terry og resten av landslaget kunne løst saken profesjonelt. Faktisk mener jeg dette kunne styrket det engelske landslaget.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det som overrasker mest er at Capello har valgt Barney, eller rettere sagt Barney som raper, til ny kaptein (de som aldri har sett The Simpsons eller hvordan Rio Ferdinand ser ut kan få problemer med å skjønne denne). En spiller som ikke har imponert i år og neppe burde være god nok for fast landslagsplass, ihvertfall ikke for et lag som tror de kan vinne VM.

Det mest naturlige kapteinsemnet må da være Steven Gerrard. Han har en naturlig autoritet på banen og er også selvskreven som kaptein for klubblaget som dets fremste lederskikkelse. Synes valget fremstår som merkelig.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Chris. Det du sier er idiotisk, Steven Gerrard ble frikjent for det han var anklaget for. Nemlig at han skulle ha slått til en kar på byen. Så ikke nevn det engang.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00